Aspi's

Leeftijd
5de middelbaar

De aspi’s zijn de oudste afdeling van de chiro. Deze groep bestaat uit jonge heren van 16 tot 17 jaar. Aspi ben je maar voor twee jaar en is het leukste jaar uit heel je chirocarrière.
Ze worden ook lichtjes betrokken in de leidingsploeg en chirowerking. Ze moeten voor het eerst leiding geven en mogen ook al een naar de vergaderingen komen. Deze afdeling wordt dit jaar geleid door Lowie en Brent.

Lowie Beirnaert

Lowie is chiroman in hart en nieren. Hij leidde niet enkel de leidingsploeg samen met Jarne voor enkele jaren, hij heeft ook een creatieve geest waar de beste spelletjes worden uitgetoverd. Dit kan ook niet anders als je er 15 jaar chiro-ervaring op hebt zitten. Dit jaar is zijn 5e jaar leiding. Hij volgde al eerder animator -en hoofdanimatorcursus, maar dit was niet genoeg voor hem. Hij gaat ook mee op aspibivak, animatorcursus en aspitrant als logistieker. Kort samengevat, als je zijn agenda in kijkt zie je het bos niet meer door de bomen, zeker nu hij zijn laatste stappen zet in zijn studierichting: 'Toegepaste Economische Wetenschappen: marketing'. Naast de Chiro kan hij genieten van een krokante pizza op een zonnige zomeravond. Dan kan hij terugblikken op zijn mooiste chiromoment, het leider worden en het fluitje krijgen van zijn peter Lukas Ostyn.

Extra weetje over Lowie: Hij verwart de letters 'B' en 'C' wel eens!

Nummer: 0470 85 80 45

Brent Galle

Brent werd sinds dit jaar aangesteld als groepsleiding. Kortom hij is één van de sleutelfiguren geworden van Chirojongens Emelgem. Met zijn enthousiasme maakt hij van ieder klein spelletje een gigantische beleving. We vragen ons soms af hoelang zijn enthousiasme nog blijft, want hij gebruikt het al zo'n 13 jaar in onze chiro. Hij behaalde ook al zijn animatorsattest. Naast het chiroleven geniet hij vooral van zijn "vrouwke". Het is een waar kippetje en Brent weet als geen ander hoe hij kippen moet behandelen. Hij staat dan ook iedere zaterdagmorgen in het kippenkraam op de markt van Izegem. Zelf eet hij wel liever een 'mamout' met saus, want het kippenvlees is hij beu. Naast het kippen -en chiroleven volgt hij orthopedagogie in Kortrijk.

Extra weetje: 'Galle' is de dapperste der Galliërs. #Caesarhadhetmis

Nummer: 0493 55 13 54