Kerels

Leeftijd
3de en 4de middelbaar

De kerels zijn een bende toffe jonge gasten. Deze afdeling bestaat uit jongens van het 3e en 4e middelbaar. Ze mogen al iets meer aangezien ze ook al iets ouder zijn. Soms staat er ook al eens een stadsspel op de agenda. De leiders van de kerels zijn dit jaar Jarne en Yelko.

Jarne Schelpe

Jarne of Skelpe is de oudste van onze chirogroep. Als ancient en ex-groepsleiding is hij de man die de leidingsploeg stuurt. Al jarenlang is hij onze financieel verantwoordelijke en dat doet hij met veel precisie en enthousiasme. Hij heeft al 12 jaar chiro-ervaring waarvan dit zijn 6e jaar leiding is. Zijn favoriete chiromoment was de tweedaagse als aspileider. Daar kon hij na een zware fietstocht genieten van Bart Peeters en Clouseau op de Lokerse Feesten. Als hij daar nu nog eens een zigeunerstickske zou kunnen gegeten hebben, was zijn avond helemaal compleet. Naast de chiro studeert hij nu zijn laatste jaar Biomedische wetenschappen, communicatie en management. Een titel om 'U' tegen te zeggen. De ideale ontspanning naast de chiro is voor hem een aperitiefke met wat vrienden. Zo kon hij deze zomer een goed hespken eten met vijf topvrienden uit de leidingsploeg, en dat in Italië! Naast zijn hoofdanimatorattest heeft hij heel wat ambitie om zich volgend jaar aan te sluiten bij het verbond en het gewest. 

Extra weetje: Je vindt Jarne vaak terug aan zee. Zoek hem maar!

Yelko Desmet

Yelko is één van onze kersverse groepsleiders. Hij is momenteel bezig aan zijn tweede leidingsjaar maar heeft daarnaast ook tien jaar ervaring als lid. Yelko maakt van zijn hobby een beroep, want hij studeert voor kinderbegeleider. Met kinderen omgaan is iets wat hij van thuis uit met de paplepel werd aangebracht. Zijn beste ervaring is die als aspi. Toen kreeg hij leiding van Tim Ostyn en Lowie Beirnaert. HIj zou het de ideale werking vinden mocht bicky's kunnen eten tijdens het leiding geven. Dit is namelijk zijn liefste toetje.

Extra weetje: Yelko heeft qua opvolging nog drie broers in de wachtrij staan! #wijwillenmeervandat