Ribbels

Leeftijd
1ste en 2de leerjaar

De ribbels zijn de jongste leden van de chiro. Hun leiders zijn Lars, Yelko en Jonas. Een jonge, maar enthousiaste leiding.

Lars Berghman

Lars wordt stilaan een ervaren man in het chiroleventje. Lars is 20 jaar en spendeerde daar al 13 jaar van aan Chirojongens Emelgem. Hij is al 3 jaar leiding en kent de beste kneepjes van het 'ribbelvak'. Dit is zijn tweede jaar ribbelleiding en kan dus als de beste met de kleinsten omgaan. Dit komt misschien ook omdat hij zijn animatorattest al behaalde. De 20-jarige Emelgemnaar geniet naast zijn chiroleven nog van YouTube Channels waar katten en honden de grappigste grollen uithangen. Het is al duidelijk Chiro is zijn leven, het is altijd zijn doel geweest om leiding te zijn. Het moment dat hij op het leidingsfluitje mocht blazen was dan ook zijn favoriete moment, al genoot hij ook van de tweedaagse als lid. Naast zijn drukke chiroleven studeert hij in zijn vrije uurtjes energietechnologie in Gent. Hij gaat door het leven met volgende spreuk 'We zijn allemaal amateurs, want het leven is te kort om professional te worden'. 

Extra weetjes over Lars: Lars heeft twee zussen, maar slechts één lief (waar hij dubbel zo hard van geniet).

Nummer: 0479 12 93 13

 

Aäron Holvoet

Aäron of Farre is één van de anciens binnen onze chiro. Al 13 jaar zit hij in het vak. Daarvan is hij er al 5 leiding. Naast een brok ervaring als leiding volgde hij ook animator én hoofdanimatorcursus. We kunnen hem dus een expert in het chiroleven noemen. Naast zijn chiroleven geniet hij 's avonds in zijn zetelke van een kommetje pesto. Ook binnen het chiroleven geniet hij ten volle van wat hij doet. Het kampvuur is het moment waar je Farre ziet smelten voor de charmes van Chirojongens Emelgem. Ondertussen is Aäron afgestudeerd als biotechnoloog. Hij kreeg echter nog niet genoeg van al die dikke boeken en experimenterende proeven, daarom schakelt hij over naar een master in de biochemie en biotechnologie. Zijn quote binnen het leven is 'doing what you like is freedom, liking what you do is happiness!!'.

Weetje over Farre: Naast een voetballiefhebber durft Aäron ook wel eens voor wielertoerist spelen.

Nummer: 0479 45 04 33

Nico Carpentier

Nico Carpentier of Laminaat is al 13 jaar een chirowietje. Daarvan is hij er al 3 jaar leiding. Dit jaar ruilde hij de speelclub in voor de ribbels. Hij heeft dus al wat ervaring met wat kleine mannen. Hij behaalde net als iedere andere leider ook al zijn animatorcursus. Hij wil trouwens een vervolg breien aan zijn animatorattest en wil er een hoofdanimatorattest van maken. In het stille kan hij genieten van het ronddwalen in zijn studentenstad, Gent. Daar studeert hij voor industrieel ingenieur. Nico is een waar beest als hij spelletjes speelt tegen zijn medeleiders, hij staat er dan ook in bekend om meestal te winnen. Zou dit te maken hebben met zijn verleden als hordeloper? Al ruilde hij zijn sportieve leven in voor het leiding zijn en het eten van kippenuggets. De dag dat hij dat hij leider werd of zijn 'petekiendje' een fluit mocht geven is dan ook de mooiste uit zijn leven.

Extra weetje over Nico: Het jeugdhuis van Izegem is vernoemd naar de 'pense' van Nico. Vervolgens heeft Nico een grote fascinatie voor boten.

Nummer: 0491 36 03 39