Afdelingen

Hier eventjes alle afdelingen op een rijtje:

Ribbels (1e en 2e leerjaar)
 

Welkom bij de Ribbels van de Chiro! Ben jij tussen 6 en 8 jaar oud en op zoek naar avontuur, plezier en nieuwe vriendjes? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! In onze gezellige Chiro-afdeling staan spel en creativiteit centraal. Samen gaan we op ontdekkingstocht in de wondere wereld van de Chiro, waar fantasie en enthousiasme de boventoon voeren. Bij de Ribbels kan je je helemaal uitleven tijdens knotsgekke spelletjes, spannende bosspelen en creatieve knutselactiviteiten. We zorgen ervoor dat je elke zondag een geweldige namiddag beleeft vol leuke uitdagingen en onvergetelijke momenten. Dus trek je speelkleren aan en kom met ons mee op avontuur! We kijken er al naar uit om jou te verwelkomen bij de Chiro Ribbels!

Naast onze wekelijkse zondagse activiteiten hebben we ook een superleuk weekend en een geweldig kamp in het vooruitzicht!

Tijdens ons weekend trekken we er samen op uit om nieuwe avonturen te beleven. Samen met je nieuwe vriendjes en fantastische leiders ontdekken we de natuur, spelen we spannende spelletjes en genieten we van gezellige momenten rond het kampvuur. Het weekend is altijd een geweldige ervaring waarin je je volledig kan onderdompelen in het Chiroleven.

En dan hebben we het natuurlijk over ons legendarisch kamp! Elk jaar kijken we er weer naar uit om samen een fantastische tijd door te brengen op ons kampplaats. Het kamp is dé ultieme Chiro-ervaring waarin we een hele week lang plezier maken, nieuwe dingen leren en onvergetelijke herinneringen creëren. Tijdens het kamp gaan we op avontuurlijke tochten, spelen we gekke spelletjes, bouwen we kampen en beleven we talloze andere activiteiten. Het kamp is de kers op de taart van ons Chirojaar.

We willen jullie echter laten weten dat ons kamp dit jaar iets korter zal zijn dan gebruikelijk. Maar maak je geen zorgen, we gaan die dagen maximaal benutten en er een intensieve en onvergetelijke tijd van maken! Ondanks de kortere duur, zorgen we ervoor dat elke dag vol zit met plezier, avontuur en waardevolle ervaringen. De Ribbels zullen nog steeds de tijd van hun leven hebben en een heleboel nieuwe avonturen beleven.

Kortom, bij de Ribbels van de Chiro staan plezier, vriendschap en avontuur voorop. Of het nu tijdens onze wekelijkse zondagse activiteiten, ons spannende weekend of ons fantastisch kamp is, we zorgen ervoor dat elke moment bij ons een speciale ervaring wordt. We kunnen niet wachten om jou te verwelkomen en samen geweldige herinneringen te creëren!

Speelclub (3e en 4e leerjaar)

Welkom bij de Speelclub! Ben jij tussen 8 en 10 jaar oud en op zoek naar een wereld vol spel, creativiteit en nieuwe vriendjes? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! In onze gezellige Chiro-afdeling beleven we samen de leukste avonturen en ontdekken we de magie van het spelen.

Als Speelclubbers maken we elke zondagmiddag een feest van spel en plezier. Samen met onze enthousiaste leiders duiken we in een wereld vol fantasie en ontdekken we nieuwe spelletjes, knutselactiviteiten en spannende uitdagingen. We rennen, lachen, zingen en laten onze creativiteit de vrije loop. In de Speelclub leren we om samen te werken, anderen te helpen en vooral om onszelf te zijn.

Bij ons staat vriendschap centraal. Je zal snel merken dat je nieuwe vriendjes vindt die net zo dol zijn op avontuur als jij. Samen zorgen we ervoor dat elke zondagmiddag gevuld is met opwinding en plezier. We zijn een hechte groep waarin iedereen welkom is en waarin we elkaar ondersteunen en aanmoedigen.

Dus trek je speelkleren aan, laat je verbeelding de vrije loop en kom met ons mee op ontdekkingsreis in de wereld van de Chiro Speelclub! We kijken ernaar uit om jou te verwelkomen en samen te genieten van fantastische momenten vol spel en vriendschap.


Rakkers (5e en 6e leerjaar)

Welkom bij de Rakkers! Ben jij tussen 10 en 12 jaar oud en op zoek naar avontuur, uitdagingen en nieuwe vrienden? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! In onze energieke Chiro-afdeling beleven we samen spannende avonturen en ontdekken we wat het betekent om een Rakker te zijn.

Als Rakkers staan we elke zondag klaar voor een onvergetelijke namiddag vol actie en plezier. Samen met onze enthousiaste leiders duiken we in een wereld vol spel, sport en teamwork. We dagen onszelf uit, proberen nieuwe dingen en ontwikkelen onze vaardigheden. Of het nu gaat om stoere bosspelen, sportieve uitdagingen of creatieve activiteiten, bij de Rakkers valt er altijd iets te beleven.

Vriendschap is een belangrijk aspect in onze afdeling. Je zal snel ontdekken dat je bij de Rakkers een hechte groep vrienden vindt die klaarstaan om avonturen te delen. Samen bouwen we aan een sfeer van vertrouwen, respect en kameraadschap. We moedigen elkaar aan, leren samenwerken en maken herinneringen die een leven lang meegaan.

Dus kom maar op met je avontuurlijke spirit, enthousiasme en een gezonde dosis energie! Trek je speelkleren aan en sluit je aan bij de Rakkers van de Chiro. We staan te popelen om jou te verwelkomen en samen te genieten van geweldige avonturen en vriendschappen die voor altijd zullen blijven bestaan.

Toppers (1ste en 2e middelbaar)

Welkom bij de Toppers! Ben jij tussen 12 en 14 jaar oud en op zoek naar uitdagende activiteiten, vriendschap en nieuwe ervaringen? Dan zit je bij ons helemaal goed! In onze stoere Chiro-afdeling beleven we samen avonturen en ontdekken we wat het betekent om een echte Topper te zijn.

Als Toppers gaan we elke zondag de uitdaging aan. Samen met onze toegewijde leiders duiken we in een wereld vol spel, teamwork en persoonlijke groei. We proberen nieuwe sporten en activiteiten uit, ontwikkelen onze leiderschapsvaardigheden en leren verantwoordelijkheid te nemen. Of het nu gaat om een spannende dropping, een coole teambuilding of een creatief project, bij de Toppers staat plezier en persoonlijke ontwikkeling centraal.

Vriendschap is een belangrijk aspect in onze afdeling. Bij de Toppers vind je een hechte groep vrienden die samen plezier maken, elkaar steunen en nieuwe ervaringen delen. Samen creëren we een omgeving waarin iedereen zichzelf kan zijn en waarin iedereen wordt aangemoedigd om zijn of haar talenten te ontdekken en te ontplooien.

Dus trek je avontuurlijke schoenen aan, breng je positieve energie mee en kom met ons mee op ontdekkingsreis in de wereld van de Toppers! We kijken ernaar uit om jou te verwelkomen en samen geweldige avonturen te beleven, vriendschappen op te bouwen die een leven lang meegaan en onvergetelijke herinneringen te creëren.

Kerels (3e en 4e middelbaar)

Welkom bij de Kerels! Ben jij tussen 14 en 16 jaar oud en op zoek naar uitdaging, zelfontplooiing en vriendschap? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! In onze stoere Chiro-afdeling gaan we samen op ontdekkingstocht en ontdekken we wat het betekent om een echte Kerel te zijn.

Als Kerels staan we elke zondag klaar voor actie en avontuur. Samen met onze betrokken leiders duiken we in een wereld vol uitdagende activiteiten, discussies en nieuwe ervaringen. We ontwikkelen onze leiderschapsvaardigheden, nemen verantwoordelijkheid en groeien als individu. Of het nu gaat om een uitdagende teamopdracht, een sportieve competitie of een project waarin we onze creativiteit de vrije loop laten, bij de Kerels gaan we ervoor met volle energie.

Vriendschap en samenhorigheid zijn belangrijke pijlers in onze afdeling. Bij de Kerels vind je een hechte groep vrienden die elkaar steunen, uitdagen en samen groeien. We creëren een omgeving waarin iedereen zichzelf kan zijn en waarin we elkaar aanmoedigen om onze grenzen te verleggen en onze talenten te ontdekken. Samen bouwen we aan vriendschappen die een leven lang meegaan en die ons versterken in onze persoonlijke ontwikkeling.

Dus kom maar op met je doorzettingsvermogen, je eigenheid en je enthousiasme! Trek je avontuurlijke schoenen aan en sluit je aan bij de Kerels van de Chiro. We kijken ernaar uit om jou te verwelkomen en samen geweldige uitdagingen aan te gaan, waardevolle vriendschappen op te bouwen en onvergetelijke herinneringen te creëren.

Aspis (5e middelbaar)

Welkom bij de Aspi's! Ben jij tussen 16 en 17 jaar oud en op zoek naar avontuur, zelfontplooiing en hechte vriendschappen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! In onze bruisende Chiro-afdeling gaan we samen op ontdekkingstocht en ontdekken we wat het betekent om een echte Aspi te zijn.

Als Aspi's gaan we elke zondag de uitdaging aan. Samen met onze inspirerende leiders duiken we in een wereld vol zelfstandigheid, verantwoordelijkheid en persoonlijke groei. We organiseren onze eigen activiteiten, gaan op verkenning buiten de Chirolokalen en werken aan onze leiderschapsvaardigheden. Of het nu gaat om het plannen van een avontuurlijke daguitstap, het organiseren van een benefietactie of het uitwerken van een creatief project, bij de Aspi's is er altijd ruimte voor eigen inbreng en initiatief.

Vriendschap en verbondenheid vormen de kern van onze afdeling. Bij de Aspi's vind je een hechte groep vrienden met wie je de wereld kunt ontdekken, uitdagingen kunt overwinnen en bijzondere momenten kunt delen. Samen creëren we een veilige en ondersteunende omgeving waarin we elkaar aanmoedigen om onze individuele talenten te ontwikkelen en te schitteren.

Dus trek je avontuurlijke schoenen aan, breng je nieuwsgierigheid en je enthousiasme mee, en kom met ons mee op ontdekkingsreis in de wereld van de Aspi's! We kijken ernaar uit om jou te verwelkomen en samen geweldige avonturen te beleven, diepgaande vriendschappen op te bouwen en onvergetelijke herinneringen te creëren die een leven lang meegaan.