Het doel van 'VZW Drieman'

Kunnen we het maken? Nou en of!

Als derde man hebben we nu een duidelijk plan: de omkadering van onze geliefde jeugdbeweging verbeteren. Dat plan zal stap voor stap in uitvoering gaan. De eerste stap is zeer dichtbij en zal nog uitgevoerd worden alvorens de winter onze lokalen opnieuw op frigotemperatuur brengt. Tot nu werden onze lokalen verwarmt met houtkachels, allemaal leuk en gezellig maar weinig praktisch. Daarom dat er verandering komt, nog voor de winterprik zal in elk lokaal centrale verwarming worden geïnstalleerd. Zo kunnen we ervoor zorgen dat onze leden altijd in een warm lokaal terechtkunnen op een chirozondag.

Om wat meer ademruimte te krijgen, willen we in het voorjaar van 2021 starten aan de bouw van een nieuwe opslagplaats (materiaalkot). Deze zal gebruikt worden voor het stockeren van zowel kampmateriaal alsook voor dagdagelijkse benodigdheden. Op deze manier kunnen we alles veilig en ‘onder een deftig dak’ stockeren, en vooral plaats maken in de huidige lokalen om deze om te vormen tot een echt chiroheem waar je elke zondag in kan thuiskomen.

Natuurlijk stoppen we niet daar. In een volgende stap zullen er ook extra lokalen voorzien worden om de dagelijkse werking van de chiro verder te kunnen zetten. Onze droom zal dan ook pas volledig af zijn als elke afdeling zijn eigen lokaal heeft.