Volbrachte projecten

De VZW met al hun plannen, allemaal goed en wel... maar wat hebben die mannen eigenlijk al bewezen? Wel hieronder vind je een kleine tijdlijn met alle uitgevoerde acties van VZW Drieman.

30 maart 2021: De gas wordt aangesloten!

Enkele weken terug hebben we met de VZW een greppel gegraven. Op zoek naar de gasleiding! Na zo'n tiental meter  ver, op een meter diepte te graven, konden we alles klaarstomen voor de eigenlijke aansluiting. We contacteerden Fluvius, die op hun beurt de gasaansluiting kwam volbrengen. Vanaf nu is gasverwarming een feit bij Chirojongens Emelgem! Veel plezier tijdens de koude winterdagen, waar je je niet enkel en alleen met liefde zal kunnen opwarmen.


Februari 2021: Een veilige en milieuvriendelijkere verwarming

Na jarenlang op te warmen aan een gezellige houtkachel, kozen we nu voor een duurzame, makkelijkere oplossing. Onze vzw zorgde er samen met oud-leider Bart Delbeke voor dat elk lokaal vanaf nu een eigen verwarming heeft met bijhorende thermostaat. Opwarmen op zondag zal nog nooit zo snel zijn gegaan! Vooraleer we deze verwarming kunnen gebruiken, moeten we er natuurlijk voor zorgen dat er een gasaansluiting is. Wordt vervolgd...


Eind december 2020: Nieuwe scheidingswand

Wie onze lokalen een beetje kent, weet dat we tussen het rakker -en ribbelheem een scheidingswand kunnen plaatsen. Deze scheidingswand uit de jaren stillekes was aan vernieuwing toe. Ze was moeilijk te plaatsen en uit te halen, was beschadigd, enzovoort. Daarom investeerden we om een nieuwe scheidingswand te plaatsen met een 'accordeonsysteem'. De wand werd geplaatst door een plaatselijke schrijnwerker. We willen op deze manier Boodec oprecht bedanken voor de prachtige wand waar we heel wat jaren zorg voor zullen dragen.


Vroeg in december 2020: Extra materiaalruimte

Onze lokalen zijn nu eenmaal beperkt in opslagruimte. Daarom werden enkele onderdelen van het huidige leidingslokaal omgetoverd in opslagplaatsen. Er werden grote kasten gemaakt, waar heel wat materiaal kan worden gestald. Dit biedt ons meer ruimte in onze lokalen tijdens de werking.


Juli 2020: Opknapbeurt van ons terrein

In de congédagen van het dagelijks bestuur wilden we ook de leiding een duwtje in de rug geven naar aanloop van het kamp. Daarom namen we even enkele taken over van hun. Zo konden we het terrein een flinke opknapbeurt geven

. Volgende taakjes werden volbracht.

  • Het gras werd gemaaid.
  • De haag werd gesnoeid.
  • Het dak van het leidingslokaal werd herstelt.
  • De dakgoot werd gerepareerd.
  • De groenzone tussen onze lokalen en de Knuffel werd opgeknapt.

24 januari 2020: Oprichtingsvergadering VZW Drieman

Omstreeks 19.30 uur spraken we met zo'n goede twintig mensen af. Alle aanwezigen maakten zijn betrokken bij Chirojongens Emelgem. De volledige leidingsploeg, enkele oudleiders, maar ook onze volwassenbegeleider gingen in overleg om een VZW op te starten. Dit met als hoofddoel de huidige lokalen op te waarderen, maar ook nieuwe lokalen, een opslagplaats en vernieuwende ideeën uit te werken.